Испанският гинеколог Едуардо Вела бе признат за виновен в кражба

...
Испанският гинеколог Едуардо Вела бе признат за виновен в кражба
Коментари Харесай

Мадридски съд призна крадец на бебета за виновен и го пусна

Испанският гинеколог Едуардо Вела бе приет за отговорен в кражба на бебета и по-късно пуснат на независимост от съд в Мадрид, съобщи Би Би Си.

Магистратите в испанската столица през днешния ден сложиха завършек на петгодишно дело против лекаря. Жителката на иберийското кралство Инес Мадригал съобщи, че е била отвлечена малко след появяването си на бял свят и продадена на юридическите си родители през 1969 година Съдиите постановиха, че 85-годишният сега медицински служащ е крал новородени и ги давал на хора, които не са могли да се снабдят с рожба по натурален метод.

Магистратите обаче отхвърлиха да вкарат Вела зад решетките. Съдът съобщи, че от осъществяването на закононарушението са минали 25 години и срокът на отминалост е изминал. Лекарят не присъстваше в залата и бе представян от юрист.

"От една страна, аз съм признателна на съдиите, че признаха Вела за отговорен. От друга – считам, че той не получи заслуженото наказване за тъгите, които е предизвикал на биологическите ми родители ", сподели Мадригал.

Делото Вела бе част от по-мащабно следствие. Испанските управляващи при започване на 80-те започнаха да търсят информация за кражба на бебета по време на диктатурата на Франсиско Франко (1936-1975 г.). Според Мадрид към 3000 новородени са били взети от неблагонадеждни родители и дадени безплатно или против възнаграждение на симпатизанти на режима.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР