Испанският генерален прокурор Хосе Мануел Маса поиска да бъдат повдигнати

...
Испанският генерален прокурор Хосе Мануел Маса поиска да бъдат повдигнати
Коментари Харесай

Каталунските лидери вече са обвиняеми

Испанският общоприет прокурор Хосе Мануел Маса изиска да бъдат повдигнати обвинявания против каталунски водачи, в това число на сваления министър председател на районното държавно управление Карлес Пучдемон и членове на неговия кабинет, съобщи Reuters.

Маса изиска покачване на обвинявания и за корист с публични средства.

Според испанската правна система в този момент настояването ще бъде прегледано от арбитър. Прокурорът изиска още от съда да призове Пучдемон като очевидец.

Минути по-късно ръководителят на каталунския районен парламент Карме Форкадел на процедура призна, че законодателният орган на испанската самостоятелна област е разхлабен.

Според медии, които се базират на осведомени източници от Барселона, Форкадел е отменила плануваното съвещание на бюрото на водачите на парламентарните фракции. Обикновено срещата се организира всеки вторник, само че ръководителят я анулира поради "разпускането на Народното събрание ".





Досега няма публични изказвания по въпроса. Не е ясно и дали Народното събрание в Барселона е разхлабен в сходство с решението на испанското държавно управление или в границите на планувания от сепаратистите организационен развой по основаване на самостоятелна каталунска република.



Някои от членовете на разпуснатия кабинет участваха в среща в централата на Европейската демократична партия на Каталуния в центъра на Барселона. Отсъстваше уволненият районен министър председател Карлес Пучдемон, чието местоположение остава незнайно.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР