Испанският футболен клуб Хетафе обяви, че стадионът му Колизеум Алфонсо

...
Испанският футболен клуб Хетафе обяви, че стадионът му Колизеум Алфонсо
Коментари Харесай

Хетафе променя името на стадиона си заради сексистки коментари

Испанският футболен клуб Хетафе разгласи, че стадионът му " Колизеум Алфонсо Перес " повече няма да носи това име. Причината е сексистки коментар, изработен от локалната легенда Алфонсо Перес.

Перес в никакъв случай не е играл за Хетафе, само че е може би най-известният футболист, раждал се в мадридското предградие. Неговата кариера минава през Реал Мадрид и Барселона, а за националния тим на Испания има 38 мача и 11 гола в интервала 1992-2000 година.

Миналия уикенд 51-годишният някогашен футболист даде изявление пред вестник Ел Мундо, в което сподели, че дамите, занимаващи се с футбол, не би трябвало да печелят толкоз, колкото мъжете, защото не генерират същия медиен интерес и същите доходи за тимовете си.

" Женският футбол се развива, само че дамите би трябвало да останат крепко стъпили на земята и да помнят, че няма по какъв начин да се съпоставят с мъжете футболисти ", бяха думите на Перес пред Ел Мундо.

От общината в Хетафе, която е притежател на стадиона, на който играе локалният футболен клуб, обявиха, че оборудването " би трябвало да бъде образец за предаване на положителни спортни полезности като като тъждество, взаимност и почитание ".

В последния месец испанският футбол бе разтресен от кавги, откакто националният тим за дами завоюва международната купа. Причина за това стана действото на Луис Рубиалес, който реши да целуне по устата капитана на отбора Дженифър Ермосо. Футболистката се оплака, че целувката не е била по взаимно единодушие и в последна сметка Рубиалес бе заставен да подаде оставка като президент на Испанската футболна федерация.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР