Испанският футболен клуб Барселона разчита, че Жерар Пике ще спази

...
Испанският футболен клуб Барселона разчита, че Жерар Пике ще спази
Коментари Харесай

В Барселона се надяват, че Пике ще спази свое обещание

Испанският футболен клуб Барселона разчита, че Жерар Пике ще съблюдава обещанието си и ще се отдръпна от професионалния футбол, в случай че алтернативата е да бъде запаса, написа локалният ежедневник " Спорт ".

След идването от Андреас Кристиенсен и Жул Кунде това лято, както и при наличието на младите очаквания Ерик Гарсия и Роналд Араухо, Пике като че ли няма място в състава на Барса, прибавя " Спорт ". Затова каталунците се надяват, че бранителят ще се съгласи да приключи контракта си по взаимно единодушие, с което клубът ще спести 45 милиона евро годишно от възнаграждението му.

Пике има договор с Барса до лятото на 2024, само че финансовата обстановка в тима не разрешава наличието на толкоз скъпа запаса. Той към този момент е на 35 години и испанските медии настояват, че каталунският клуб ще бъде негов финален кей.

Пике стартира единствено един мач за Барса през този сезон, а желаната двойка централни бранители за треньора Шави Ернандес е Кристиенсен и Кунде. Бившият испански национал и преди е намеквал, че ще се отдръпна, в случай че стане непотребен.
 Барса кръжи към Жоржиньо
Барса кръжи към Жоржиньо

Каталунците търсят заместител на 34-годишния Серхио Бускетс
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР