Испанският футбол може да бъде подновен най-рано на 28 май,

...
Испанският футбол може да бъде подновен най-рано на 28 май,
Коментари Харесай

Обявиха три възможни дати за подновяване на испанското първенство

Испанският футбол може да бъде възобновен най-рано на 28 май, разкри президентът на Ла Лига Хавиер Тебас и добави, че тимовете няма да упражняват до края на изключителното състояние в страната, което за момента завършва на 26 април.

Според Тебас, клубовете ще изгубят към 1 милиард евро, в случай че шампионатът не приключи.

Той разкри, че се обмислят три дати за възобновяване на футболния шампионат, като те са дискутирани с УЕФА: " Обмисляме концепцията да подновим мачовете на 28 май, 6 юни или 28 юни. Не можем да кажем точната дата. Тя зависи от управляващите в Испания. Преди това ще имаме време да подновим тренировките.

Тебас добави, че за провеждането на евротурните има два разновидността. Първият - да се възобновят дружно със съответните шампионати като мачовете от шампионатите да са през уикенда, а интернационалните - в средата на седмицата. Другата алтернатива е евротурнирите да стартират през юли и август, в случай че локалните шампионати завършат през юни и юли.

Президентът на испанската лига съобщи, че е доста евентуално шампионата да се възобнови с мачове на празни игрища и че уреди с понижен потенциал също ще бъдат вид.

Тебас добави, че е " невероятно " да се реализира договорка с играчите по отношение на пониженията на заплатите, нужни за понижаване на финансовата рецесията, само че той чака по-голямата част от клубовете да реализират съглашения с футболистите.

bTV приканва: останете си у дома!
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 565 16 22 42 Света 1 364 735 18 731 76 458 293 879 Заразени* Нови Починали България 565 16 22 Света 1 364 735 18 731 76 458
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР