Испанският футбол има проблем с расизма, заяви президентът на футболната

...
Испанският футбол има проблем с расизма, заяви президентът на футболната
Коментари Харесай

Имаме проблем с расизма, призна шефът на испанския футбол

Испанският футбол има проблем с расизма, съобщи президентът на футболната федерация на страната Луис Рубиалес откакто Реал Мадрид внесе публична тъжба за расистките обиди към бразилеца Винисиус Жуниор при гостуването на Валенсия в неделя.

Ръководството на испанската елитна дивизия Ла Лига бе сложено напрегнат след следващия расистки скандал. Президентът на Международната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино и една от звездите на Пари Сен ЖерменКилиан Мбапе бяха измежду подкрепилите Винисиус Жуниор, а президентът на Ла Лига Хавиер Тебас написа в обществената мрежа Туитър, че лигата прави задоволително, а Винисиус би трябвало да се осведоми преди да „ подлага на критика и наскърбява Ла Лига “. „ Първото нещо е да осъзнаем, че имаме проблем в нашата страна. Това е сериозен проблем, който петни цялата страна и всички почитатели “, сподели Рубиалес на конференция в Мадрид по-рано през днешния ден.

Мачът сред Валенсия и Реал Мадрид на стадион „ Местайя “ бе спрян за към 10 минути, откакто Винисиус уточни почитатели, които са го обиждали с расистки мнения. Видеозаписи в обществените мрежи демонстрират по какъв начин стотици последователи на Валенсия пеят „ Винисиус е маймуна “ при идването на рейса на Реал Мадрид преди дуела. Рубиалес подлага на критика Хавиер Тебас за мненията му и ги разказа като „ безконтролно държание “. „ Може би Винисиус има повече право, в сравнение с ние си мислим и би трябвало да създадем повече против расизма “, добави той.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР