Испанският баскетболист Пау Гасол, който е и глобален посланик на

...
Испанският баскетболист Пау Гасол, който е и глобален посланик на
Коментари Харесай

Пау Гасол похвали инициатива на Барселона

Испанският баскетболист Пау Гасол, който е и световен дипломат на Барселона, похвали самодейността на каталунците да дават правата за името на стадион " Ноу Камп ", с цел да се съберат пари в битката с ковид. 39-годишният Гасол, който стартира професионалния си път с екипа на баскетболния отбор на Барселона, преди да реализира дълга и сполучлива кариера в НБА, взе участие в конференция, проведена от университета в Харвард.

" Спортът е един от главните стълбове на обществото. Пример за ролята му в живота на хората е самодейността на футболния клуб Барселона, който освободи за година правата върху името на стадиона си, с цел да се наберат средства в битката с COVID-19 ", сподели Гасол пред студентите. " Този образец може да бъде последван от всеки различен клуб. Спортистите би трябвало да осъзнаваме, че сме модел за подражателство и когато можем да дадем образец, би трябвало да използваме опцията, с цел да отправим вярното обръщение ", добави баскетболистът.

През април месец Барселона разгласи, че краткотрайно се разделя с правата за името на най-големия стадион в Европа за първи път в клубната история.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР