Испанският Барселона се нуждае от поне 100 милиона евро, за

...
Испанският Барселона се нуждае от поне 100 милиона евро, за
Коментари Харесай

Барселона търси спешно 100 милиона евро, за да картотекира новите си звезди

Испанският Барселона се нуждае от най-малко 100 милиона евро, с цел да успее да записва новите си попълнения, а също по този начин и да се вмести в условията на испанската футболна лига, оповестява вестник „ Sport “, базирайки се на източници от клуба.

Почти през целия сезон 2021/2022 Барселона намерено обявяваше, че има финансови проблеми, само че все пак пръсна много пари, с цел да притегли полския нападател на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, както и още нови футболисти. Левандовски е единствено един от привлечените за 50 милиона евро.

Самият треньор на Байерн Юлиан Нагелсман се учуди, че Барселона купува играча, макар съществуването на 1.35 милиарда евро.

За да попълни дупките в бюджета, Барселона продаде още 15 % от ТВ-правата си за идващите 25 години на капиталовата компания „ Sixth Street “, откакто преди този момент към този момент се раздели с други 10 %. Сделката има значение, само че вестникът счита, че Барселона би трябвало да направи още покупко-продажби, с цел да задоволят финансовите правила на испанската лига. Именно тези ограничавания бяха част от аргументите, заради която трябваше Лионел Меси да напусне Пари Сен Жермен предходната година.

Следващата стъпка, която Барселона се пробва да осъществя, е да преформатира мърчъндайзинговото звено на клуба. За да бъдат удовлетворени всички страни, те не трябва да се разделят с повече от 49,9 %. Вестникът твърди, че кандидат-купувач на този дял е американска компания за сумата от 10 милиона $ и обособен контракт за систематизиране на приходите.

Продажбата на хора като Френки де Йонг на Манчестър Юнайтед също е евентуална стъпка към запълването на недостига. В същото време каталонските медии настояват за интерес към Иниго Мартинес от Атлетик Билбао, само че за момента баските са поискали прекомерно доста пари за футболист, чийто контракт изтича следващата година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР