Испанският актьор Хавиер Бардем, който е носител на награда Оскар

...
Испанският актьор Хавиер Бардем, който е носител на награда Оскар
Коментари Харесай

Хавиер Бардем на протест пред руското посолство в Мадрид

Испанският артист Хавиер Бардем, който е притежател на премия " Оскар " и тази година е номиниран още веднъж за приз на Академията за кинематографично изкуство и просвета, взе участие в митинг пред съветското посолство в Мадрид в поддръжка на украинския народ и против нашествието на Русия, заяви Ройтерс, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Тук съм, с цел да покажа, че съдя войнствените дейности на Руската федерация против Украйна ", сподели Бардем пред Ройтерс на митинга, на който се събраха към стотина души със синьо-жълтия украински байрак.

С черна маска и черен суичър с качулка, 52-годишният артист беседва с протестиращите.

" Това е инвазия...тя нарушава главното право на Украйна на териториален суверенитет, нарушава интернационалното право и доста други неща ", сподели Бардем, който завоюва " Оскар " за поддържаща роля през 2008 година и е номиниран за най-хубав артист тази година.

Наблизо млади стачкуващи развяваха знамената на Украйна и на Европейски Съюз и носеха афиш с надпис " Европа, отбрани бъдещето на децата ни - стой Путин! " на британски и испански език.

Подобни демонстрации имаше в четвъртък и в други европейски страни, в това число и в Португалия, където има многочислена украинска общественост.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР