Испанските военновъздушни сили изпращат в България 130 военнослужещи и 4

...
Испанските военновъздушни сили изпращат в България 130 военнослужещи и 4
Коментари Харесай

Испания изпраща у нас 130 военнослужещи и 4 изтребителя

Испанските военновъздушни сили изпращат в България 130 военнослужещи и 4 изтребителя " Юрофайтър Тайфун ". Самолетите и екипажите ще извършват задания по усилена защита на въздушното ни пространство взаимно с българските военни до края на месец март. От Министерството на защитата оповестиха, че първите испански изтребители се чака да кацнат до края на седмицата в Авиобаза " Граф Игнатиево ".

По информация от източници на Българска национална телевизия изтребителите " Юрофайтър Тайфун " на испанските Военновъздушни сили ще дойдат в петък. С тях идват и 10 водачи. Дежурните екипажи дружно с българските им сътрудници, които летят на МиГ-29, ще извършват задания по зона за дежурство във въздуха, прехват, образно опознаване и съпровождане.

В същото време българските Военновъздушни сили ще продължат да извършват националните си задължения по носене на дежурство в Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна защита. От 10 дни наземен състав на испанските Военновъздушни сили е в авиобазата. С тирове и транспортни самолети не престават и доставките на нужното съоръжение.

Днес пред Българска национална телевизия командирът на авиобаза " Граф Игнатиево " бригаден военачалник Николай Русев удостовери, че чака още идната седмица да стартира взаимната работа на българските и испанските екипажи. Направи и значимо конкретизиране - взаимните наряди ще бъдат на земята, а не във въздуха.

" Съвместното осъществяване на задачата еър полисинг не значи, че самолетите изхвърчат по едно и също време и летят дружно във въздуха. Съвместна е дотолкоз, че на земята ние дежурим едновременно. Ако се наложи политане или българската или испанската двойка дежурни самолети, в случай че е належащо едната двойка ще излети да усили другата, само че ние не летим в смесени групи. Всеки извършва съответната задача и се допълваме във въздуха, само че не летим взаимно. Съвместно дежурим по едно и също време на земята, тъй че терминът не трябва да ви заблуждава. Съвместни задания като подготвителни задачи по време на ученията в България - това е нещо друго. Това е бойна задача в спокойно време ", съобщи бригаден военачалник Николай Русев.

Испанските изтребители, техника и военни ще останат в България до края на месец март. Те ще изхвърчат и кацат единствено в авиобаза " Граф Игнатиево ". При осъществяване на взаимните задания по защита на въздушното пространство българските дежурни изтребители ще се употребяват с приоритет.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР