Испанските власти заявиха, че разследват възможен терористичен инцидент, след като

...
Испанските власти заявиха, че разследват възможен терористичен инцидент, след като
Коментари Харесай

Един човек е загинал при снощната атака в Испания

Испанските управляващи обявиха, че проверяват вероятен " терористичен случай ", откакто мъж с мачете атакува няколко души в две църкви в южния пристанищен град Алхесирас, убивайки минимум един човек , предава Ройтерс.

- Сан Исидро и Нуестра Сеньора де Ла Палма, на към 300 метра една от друга - малко след 20 часа в сряда вечерта в центъра на Алхесирас, сподели представител на града. Източник от Върховния съд на Мадрид сподели, че случаят се проверява като тероризъм.

Полицията заяви, че нападателят е бил задържан , а полицейски източник показа фрагменти, показващи по какъв начин двама служители на реда ескортират мъж в спортно горнище с качулка и белезници през полицейски сектор. Полицията не оповестява детайлности за името или националността му. Местни медии, в това число вестник El Pais, осведомиха, че той е 25-годишен мароканец .

Убитият мъж е Диего Валенсия, духовник в църквата Нуестра Сеньора де Ла Палма , до момента в който титулярният духовник на енорийската черква Сан Исидро Антонио Родригес е измежду ранените и е в тежко положение, сподели представителят на град Алхесирас.

Вестник El Mundo заяви, че четирима души са били ранени при нападението .

Полицията описа, че обвиненият първо е влезнал в църквата Сан Исидро и е нападнал Родригес . В изказване на братята салезианци (монашески орден) от Алхесирас се споделя, че 74-годишният Родригес е отслужвал литургия, когато е бил атакуван.

След това нападателят влезнал в църквата Нуестра Сеньора де ла Палма, където развалил имущество, преди да нападна Валенсия, но свещеникът избягал от църквата и бил преследван от обвинения, който му нанесъл смъртоносни пострадвания пред храма, се споделя в изказване на полицията.

Енорийският духовник в Нуестра Сеньора де Ла Палма, Хуан Хосе Марина, сподели по телевизия SER, че обвиненият е нападнал непосредствено Валенсия след края на литургията, което допуска, че той може да е мислил, че Валенсия е титулярния енорийски духовник.

" Вероятно тази гибел е била предопределена за мен и тя го е застигнала него ", сподели насълзен Марина.

Испанският министър председател Педро Санчес изрази съболезнованията си на жертвите на " ужасната офанзива " в своя акаунт в " Туитър ", до момента в който генералният секретар на Испанската епископска конференция Франсиско Гарсия приказва за " огромната си болежка " при научаването на новината.

" Това са тъжни времена на страдалчество, ние сме обединени от болката на фамилиите на жертвите в епархията на Кадис ", написа той в " Туитър ".

Хосе Игнасио Ландалусе, кметът на Алхесирас , разгласи ден на печал в града за четвъртък и протест пред църквата Нуестра Сеньора де Ла Палма по обяд.

По-рано в сряда, когато 33-годишен палестинец без поданство ги атакува с нож в районен трен, пътуващ сред Кил и Хамбург в Северна Германия, оповестиха управляващите.
 Нападение с нож на натоварена жп гара в Париж
Нападение с нож на натоварена жп гара в Париж

Нападателят е бил ранен и арестуван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР