Испанските власти са унищожили 415 000 растения коноп на стойност

...
Испанските власти са унищожили 415 000 растения коноп на стойност
Коментари Харесай

Акция за 100 млн. евро Ликвидираха най-голямата ферма за канабис в Европа

Испанските управляващи са унищожили 415 000 растения коноп на стойност близо 100 милиона евро в интервенция за очистване на най-голямата ферма за канабис в Европа, както я дефинира полицията, съобщи Ройтерс, написа glasnews.bg.

В изказване на полицейската работа се оповестява, че към 50 тона растителна маса е била открита в склад, където очаквала преправка в канабидиол - вещество, което не е психоактивно и все по-често се употребява при лекуването на тревога, бодърствуване и други болести. Плантацията се е намирала в северния селскостопански район Навара и се е състояла от 11 полета с обща повърхност 67 хектара.

По информация от министерството на земеделието продажбата и потреблението на канабидиол е законна в Испания и по-голямата част от Европа, само че все пак испанските закони не разрешават развъждането на растения от рода на канабиса за други цели с изключение на за промишлена приложимост, като да вземем за пример за произвеждане на текстил и семена, осведоми Дарик. Отглеждането на канабис за преправка в канабидиол или други производни към момента е закононарушение.

В резултат от интервенцията, която е почнала в средата на 2021 година, когато полицията разкрила едно от полетата, са били задържани трима души. Испанската полицейска работа заяви, че притежателят на плантацията в началото я показал като законна интервенция за произвеждане на канабис с промишлена цел, само че по-късно било разкрито, че той възнамерявал да изнесе огромно количество от продукцията в Италия и Швейцария за преправка в канабидиол.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР