Испанските власти са конфискували скитски бижута на стойност 60 милиона

...
Испанските власти са конфискували скитски бижута на стойност 60 милиона
Коментари Харесай

Откраднати древни артефакти от Украйна, открити в Испания

Испанските управляващи са конфискували скитски бижута на стойност 60 милиона евро (£52 милиона), които съгласно тях са откраднати от Украйна.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Полицията сподели, че 11-те антични златни предмета са били изнесени контрабандно от Украйна през 2016 година, с цел да бъдат препродадени в Испания.

гривни, колиета и обеци от 8-ми до 4-ти век пр.н.е., имаха подправени документи, съгласно които принадлежат на Украинската православна черква.

По-рано бяха осъществени пет ареста като част от следствие на продажбата през 2021 година на златен колан с овнешки глави.

Скитите са номадски народ, който господства в елементи от Източна Европа и Азия, в това число това, което в този момент е Южна Украйна, от към 800 година прочие н. е. до 400 година сл. н. е. Те бяха известни с богатото си културно завещание и умения за обработка на метали, изключително в производството на изящни златни бижута.

Битката за културните скъпоценни камъни на Украйна

Отделно, украинските управляващи споделиха предходната седмица, че са разкрили 14 археологически предмета, за които се твърди, че са откраднати от региони, окупирани от Русия. Руснак беше задържан след опит да ги придвижи незаконно в Съединени американски щати.

Елементите включват неолитна секира, датираща от почти 5000-3000 година пр.н.е.

" Сигурно може да се каже, че Украйна е получила нова пратка оръжие. Единствената измама е, че това оръжие е необикновено антично ", настоящият министър на културата на Украйна Ростислав иронично означи Карандиев на конференция.

Артефактите, основани от скитската цивилизация, са измежду най-известното историческо завещание на Украйна.

Украински археолози споделят, че скитското злато, съхранявано в украински музеи в региони под съветска окупация, е било разграбено след пълномащабното навлизане предходната година.

Загубите от хипотетичното съветско плячкосване на историческото и художествено завещание на Украйна се правят оценка на стотици милиони евро.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР