Испанските власти признаха, че очакват между 400 и 500 насилници

...
Испанските власти признаха, че очакват между 400 и 500 насилници
Коментари Харесай

500 насилници по улиците на Мадрид

Испанските управляващи признаха, че чакат сред 400 и 500 насилници от Аржентина, които идват в Мадрид за финала от Копа Либертадорес. Взривоопасният мач „Ривър Плейт“ – „Бока Хуниорс“ е в неделя, само че от началото на седмицата локалната полиция е на крайник.

„Работим за оптималната сигурност на летището, пътищата, градския превоз и метрото – сподели Жозе Мануел Родригес, Урибес, пратеник на държавното управление в Мадрид. – 20 000 билета са предоставени за всеки тим и 10 000 за тези, които идват от Аржентина. Тамошната полиция ни осведоми, че би трябвало да посрещнем група от 400-500 души изключително рискови и жестоки ултраси. В четвъртък хванахме член на аржентинската мафия, който на секундата бе депортиран към родината си. Работим по цялостната сигурност за хората и естественото осъществяване на дуела, който е най-голям % на риск в историята на футболните срещи в Мадрид“.

Очаквано, в часовете преди срещата КОНМЕБОЛ отхвърли жалбата на „ Бока Хуниорс “ за служебна победа във втория край за Копа Либертадорес. Пред дни от клуба обявиха, че ще се извърнат и към Спортния трибунал в опит да извоюват триумфа без игра. Според аржентинския уебсайт „ Оле “ шефовете на „ Бока “ ще изчакат да видят крайния резултат от дуела в неделя вечер и ако той не е в тяхна изгода, тогава ще потърсят правата си в Лозана.

Първият мач сред колосоте на Аржентина приключи 2:2, а ответната среща в този момент е планувана за 9 декември от 21:30 на „ Сантиаго Бернабеу “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР