Испанските власти обявиха, че са задържали трети човек във връзка

...
Испанските власти обявиха, че са задържали трети човек във връзка
Коментари Харесай

Испанската полиция задържа трети заподозрян за атаката в Барселона, шофьорът още се издирва

Испанските управляващи оповестиха, че са задържали трети човек по отношение на терористичното нахлуване в Барселона, при което в четвъртък починаха 13 души и бяха ранени към 100. Полицията заяви, че задържаният в петък сутринта има връзка и със случилото се в Барселона, и с офанзивата в разположения на 120 км от Барселона курортен град Камбрил, при която обаче петима нападатели бяха убити.

Междувременно испанският в. " Ел паис " заяви, че съгласно управляващите арестуваният трети обвинен в градчето Рипол в провинция Хирона има роднинска връзка с Дрис Укабир - мъжа, чиято идентичност служителите на реда оповестиха в четвъртък, обявявайки, че той е наел белия микробус, с който е осъществено нападението. Не се прецизира каква е връзката, само че източници от испанските служби споделиха малко след офанзивата, че е допустимо и братът на Дрис Укабир - Муса - да е забъркан.

Засега управляващите не престават да търсят водача на микробуса, който не беше измежду арестуваните през вчерашния ден. Представителят на каталунското вътрешно министерство Жоаким Форн обаче сподели, представен от " Вангуардия ", не изключва опцията водачът, избягал от мястото на престъплението в Барселона, да е измежду убитите атентатори в Камбрилс.

Разследващите също по този начин оповестиха, че работят по версия, съгласно която клетка от осем души може да е била обвързвана с нападенията, както и с подготвяна офанзива с газови бутилки, съобщи " Ройтерс ". Късно през нощта в четвъртък каталунската полиция сподели в " Туитър ", че има връзка сред детонацията в Тарагона, при която почина един човек, и офанзивата в центъра на Барселона.

Пред медиите каталунският министър председател Карлес Пудждемон заяви, че коланите с експлозиви, носени от атентаторите в Камбрил, са били подправени. По същия метод бяха работили и нападателите от " Лондон бридж " и " Бъроу маркет " от началото на юни.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Атаката в Барселона (13)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР