Испанските власти насърчават разширяването на луксозните хотели, опитвайки се да

...
Испанските власти насърчават разширяването на луксозните хотели, опитвайки се да
Коментари Харесай

Луксозните хотели в Испания започват да печелят повече след ограничаването на краткосрочни наеми

Испанските управляващи предизвикват разширението на първокласните хотели, пробвайки се да лимитират краткосрочното отдаване на парцели чартърен, които доведоха до митинги против несъразмерните равнища на туризъм в Барселона и Канарските острови, съобщи Ройтерс, написа Българска телеграфна агенция.

Испания е втората най-посещавана страна в света след Франция и прогнозите сочат рекорден брой от към 95 милиона туристи тази година, което е двойно повече от популацията на страната.

Местните хора стачкуваха това лято против краткосрочното отдаване на парцели чартърен, което съгласно тях води до повишение на разноските за жилища и препълнени градски улици. Това породи внимателен спор по какъв начин да се ограничи един от главните мотори на стопанската система в някои райони.

Барселона - най-посещаваният от чужденци испански град, и Тенерифе на Канарските острови оповестиха по-рано тази година възбрана и по-стриктни правила за наема на туристически жилища, с цел да лимитират краткосрочните екскурзии.

Въпреки че Барселона ще резервира възбраната за строителство на нови хотели, съществуващите уреди могат да покачат класификацията си. Актуален остава и проектът за 5000 нови хотелски кревати в други райони на страната, откакто бъдат затвори всички 10 000 туристически жилището до 2028 година " Можем да сторим доста малко за търсенето, само че можем да действаме във връзка с предлагането ", сподели пред Ройтерс кметът на каталунската столица Жауме Колбони.

За да притегли " първокласен туризъм ", той желае да понижи пренаселеността и да отдаде приоритет на туристи с културно-гастрономическа устременост и интернационалните конференции.

Колбони сподели, че хотелите могат да подсигуряват качеството и трудовите права доста по-добре, в сравнение с краткосрочните наеми, които лимитират достъпа на локалните поданици до жилища. Наемите в Барселона са скочили с 68 на 100, а цените на парцелите с 38 на 100 през предишното десетилетие.

В Тенерифе управляващите възнамеряват да прибавят 1000 кревати в нови първокласни хотели покрай регион в оживената югоизточна част на острова, в която е най-голямата централизация на петзвездни хотели в Европа.

" Искаме да се конкурираме не като нискотарифна дестинация, а като качествена дестинация ", съобщи шефът на локалния туризъм Лопе Алфонсо.

Времето за сходни стъпки наподобява удобно, отбелязва Ройтерс. Испания надмина Англия като водещ европейски пазар за вложения в хотели, най-много първокласни, сочи неотдавнашно изследване на организацията за търговски недвижими парцели CBRE. Мадрид се подрежда на второ, а Барселона на шесто място измежду водещите 10 града за сходни вложения. Инвеститорите купуват и остарели хотели, с цел да ги трансфорат в първокласни такива. В Испания хотелите с четири и пет звезди са се нараснали надлежно с 4,5 и 2,5 на 100 на годишна основа през юли. Цените на хотелите са скочили със 7,18 на 100 на годишна основа през юни, изпреварвайки инфлацията и миналогодишното нарастване.

" Луксозните и начин на живот сегментите имат голям капацитет за напредък в Испания ", съобщи Мануел Маленчон, ръководещ шеф на хотелите " Хаят " (Hyatt) за Европа, Африка и Близкия изток. Базираната в Съединени американски щати компания цели да има " доста повече " от сегашните 50 хотела в Испания, сподели той на фона на все множеството американски туристи в страната.

Петзвезден " Гранд Хаят " отвори в Барселона тази година, а два хотела ще отворят в Майорка и Тенерифе по-късно през годината.

Този ход обаче може да се окаже опасен, защото множеството туристи търсят налични почивки в Испания, най-много поради огромното предложение на нискотарифни полети, отбелязва Ройтерс. И до момента в който търсенето за хотели е повишено с 9,5 на 100 през интервала януари-юли, търсенето на краткосрочно настаняване в туристически жилища е повишено с 27 на 100, демонстрират още данните на CBRE.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР