Испанските власти и ГДБОП са разкрили международна престъпна организация за

...
Испанските власти и ГДБОП са разкрили международна престъпна организация за
Коментари Харесай

Български и испански власти разбиха международна престъпна група за производство на цигари

Испанските управляващи и ГДБОП са разкрили интернационална незаконна организация за нелегално произвеждане на цигари на територията на Испания, с следващо разпространяване в страни от Европейски Съюз, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Според испанските управляващи незаконната фабрика е била с потенциал да създаде за ден кутии с цигари, задоволителни за един камион.

Намерени и конфискувани са 1 000 000 кутии цигари под комерсиалните марки на 3 известни производителя и други /от общо 13 разнообразни марки/ на обща стойност 4,5 млн. евро, както и огромно количество тютюн, консумативи, цялостна поточна линия за първичната фаза /смесване и обработка на тютюните/ и вторична фаза /производство и пакетиране на готовите изделия/.

Допълнително са конфискувани пари в брой, коли от висок клас и обемна документи за незаконната активност. Иззетият тютюн е на стойност над 6,5 млн. евро, което е данъчна машинация в размера от над 5,1 млн. евро.

Работата по случая е почнала през 2017 година, след информация от ГДБОП към испанската Главна дирекция "Криминална полиция ". Тютюнът е бил внасян от България, без да минава митнически надзор, употребен е в Испания за незаконно произвеждане на цигари, популяризирани в следствие главно в страната на произвеждане, в Германия и в Обединеното кралство. Консумативите и машините за производството също са били импортирани от България.

Придобитите парични суми са били "изпирани " посредством други компании, като огромна част от тях са вложени в строителството на първокласни къщи и жилищни здания у нас и в Испания.

Изяснено е, че ръководителят на групата в Испания е развил мрежа от легален бизнес, в чиято сянка е практикувана незаконната активност, като за него работели над 200 души. В началото на април т.г. при акция в Испания са арестувани 22 души, сред които и двама български жители. На територията й са арестувани 15 украински и един молдовски жител - служащи, както и българин, направлявал работния развой. Задържани са и водачи на камиони, занимавали се с дистрибуция на крайния артикул.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР