Испанските служби за сигурност са прехванали пощенска пратка с предполагаемо

...
Испанските служби за сигурност са прехванали пощенска пратка с предполагаемо
Коментари Харесай

Премиерът Санчес, посолството на САЩ и още 4 важни обекта атакувани с вълна от писма-бомби в Испания

Испанските служби за сигурност са прехванали пощенска пратка с хипотетично взривно устройство, адресирано до премиера Педро Санчес. Новината оповестиха от Националната полиция и потвърдиха, че тази заран друго писмо с експлозив е било изпратено и до военновъздушната база в Торехон де Ардос. В момента пратките са проучват, с цел да се откри дали имат връзка между тях.

В оръжейната компания в Сарагоса, в която също е изпратен единият от пликовете, работят 150 души и създават системи за изстрелване на ракети, ръчни гранати и устройства за нощно виждане. Продукцията им се изнася за 35 страни, в това число и за Украйна. По-рано в четвъртък специалисти по неутрализиране на бомби обезвредиха пета писма-бомби, като Испания ускори ограниченията за сигурност, с цел да се опълчи на вълна от взривни устройства, изпратени до високопоставени цели, в това число премиера на страната и украинския дипломат в Мадрид, оповестява Ройтерс, представена от БНР.

Посолството на Съединените щати в Мадрид също е получи писмо, съдържащо взривно устройство, заяви испанското вътрешно министерство в четвъртък, потвърждавайки информация от по-рано през днешния ден на телевизия La Sexta, съобщи Ройтерс. Информацията беше доказана и от представител на американското послоство в испанската столица. С него писмата бомби в Испания стават шест за последните 24 часа.  Министерството сподели, че посолството е получило плика към 12:30 ч. по обяд централноевропейско време. В резултат на това целият дипломатически квартал към улица Серано е блокиран от полицейски екипи. Министерството добави, че федералният испански съд, Audiencia Nacional, проверява случая и че е задействан антитерористичен протокол
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР