Испанските прокурори заявиха, че са завели дело срещу каталунския президент

...
Испанските прокурори заявиха, че са завели дело срещу каталунския президент
Коментари Харесай

Президентът на Каталуния отива на съд

Испанските прокурори обявиха, че са завели дело против каталунския президент Ким Тора за непокорство, откакто е пренебрегнал заповедите за унищожаване на знаците на самостоятелност от районните публични здания, съобщи АFP.
Тора е упрекнат в " неведнъж " игнориране на петиции от испанските изборни комисии за снемане на всички знаци на самостоятелност от постройките на районното държавно управление в Каталуния преди предварителните парламентарни избори на 28 април.
Висшият съд в Каталуния ще би трябвало да реши дали да одобри жалбата или не. Ако Тора, който твърди, че това е въпрос на независимост на словото, бъде наказан за непокорство, той може да бъде свален и да му бъде неразрешено да заема социална служба, съобщи БГНЕС.
След като държавното управление на Тора постави клетва през юни 2018 година, на неговия щаб в Барселона бе повдигнат огромен банер с жълта лента - знак на митинг против затварянето и процеса на сепаратистки водачи за ролята им в несполучливия опит за оповестяване на самостоятелност през 2017 година - дружно с посланието „ Свободни политически пандизчии и изгнаници “.
След като подцени двата крайни периода, наложени от борда, държавното управление на Каталуния в последна сметка реши да отстрани жълтата лента в четвъртък.
Работници покриха истинския банер с различен с тъкмо същото обръщение. Но жълтата лента бе сменена с бяла с диагонална алена линия - още веднъж едвам осезаем знак на фракционизъм, употребен в предишното от елементарна група за самостоятелност.
След това в петък служащите отстраниха банера, преди районната каталунска полиция да дойде, с цел да извърши заповедта на изборния съвет.
Тора назова решението на изборния съвет " незаслужено " и сподели, че възнамерява да подаде тъжба против органа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР