Испанските футболни фенове ще се завърнат на стадионите от началото

...
Испанските футболни фенове ще се завърнат на стадионите от началото
Коментари Харесай

Феновете в Испания ще се завърнат по стадионите едва след ваксина

Испанските футболни почитатели ще се завърнат на стадионите от началото на идната година, откакто здравните служби обезпечат всеобща ваксина срещу ковид, заяви президентът на Ла Лига Хавиер Тебас. Испанският министър председател Педро Санчес сподели по-рано денем в изявление за държавната телевизия TVE, че се надява най-малко част от популацията да получи ваксина през декември. Това е и проектът на Европейския съюз за държавите-членки.

По-рано през годината обаче Тебас изрази и друго предпочитание - да бъдат допускани фенове през септември, даже и без ваксина, тъй че проектите още веднъж могат да се провалят. Първоначалните отпаднаха поради новия скок на болести, които към този момент минаха 500 хиляди в страната. " За да се върнем към познатия метод на живот и познатия аспект на стадионите, ние се нуждаем от ваксина. Надявам се това да се случи през януари или февруари ", сподели Тебас във видеоизявление, публикувано от Ла Лига.

" Днес министър председателят сподели, че ще стартираме да имунизираме хора от декември, тъй че това става основен месец за нас. Редица други държавни управления също ще имунизират за първи път по това време и аз мисля, че това ще бъде началото на края на кошмара ". Суперкупата на УЕФА сред Севиля и Байерн Мюнхен по-късно през месеца ще бъде играна пред фенове в Будапеща.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР