Испански военни самолети доставиха днес по въздух 26 тона хуманитарна

...
Испански военни самолети доставиха днес по въздух 26 тона хуманитарна
Коментари Харесай

Испания достави по въздух 26 тона хуманитарна помощ в Газа

Испански военни самолети доставиха през днешния ден по въздух 26 тона филантропична помощ за палестинците в блокираната линия Газа, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Испания прикани Израел да отвори сухопътните гранични пунктове с анклава, с цел да се предотврати апетит там. В рамките на интервенцията, извършена в съгласуваност с Йордания и съфинансирана от Европейския съюз, по въздух бяха спуснати повече от 11 хиляди хранителни дажби, с цел да се облекчат „ пагубните нива на продоволствена неустановеност “, с която се сблъскват над един милион души в Газа, сподели испанското външно министерство. В изказването се добавя, че „ Испания упорства за откриването на сухопътните гранични пунктове като незаменима мярка за отбягване на глада “.

Други западни страни, в това число Съединени американски щати, Франция и Германия, също прибегнаха до въздушни доставки на помощ за облекчение на филантропичната рецесия в Газа след близо шест месеца война сред израелските сили и екстремистите от палестинското придвижване „ Хамас “. Хуманитарните организации оповестяват, че доставките в Газа, огромна част от която е опустошена от израелските бомбардировки, са забавяни от бюрократични спънки и неустановеност. 

Испанското външно министерство също по този начин удостовери уговорката си да поддържа Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци. През януари някои огромни донори на Агенцията, в това число Съединени американски щати и Германия, прекратиха финансирането ѝ след обвинявания, че 12 от десетките ѝ хиляди палестински чиновници са обвинени за връзки с нападението против Израел от „ Хамас “, което провокира войната в Газа.

Израел заяви, че лимитира размера на филантропичната помощ, влизаща в Газа и упрекна организациите на Организация на обединените нации за проблемите при достигането ѝ при цивилните.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР