Испански учени от университета в Гренада са провели проучване и

...
Испански учени от университета в Гренада са провели проучване и
Коментари Харесай

Тези два продукта, които използваме ежедневно, причиняват рак на черния дроб

Испански учени от университета в Гренада са провели изследване и са достигнали до доста притеснителни резултати. Специалистите са разкрили, че два продукта могат да причинят инфектиране на черния дроб. В някои случаи честото им потребление може да провокира даже онкологично заболяване.

По-голям проблем е, че въпросните артикули всеобщ се употребяват за приготвянето на храната. Учените са потвърдили, че слънчогледовото масло (олио) и рибеното масло имат негативни свойства.

И двата типа масло могат да доведат до увреждане на органи и развиване на неалкохолен стеатохепатит. Заболяването може да аргументи образуването на белези в черния дроб, а по-късно – и развиването на цироза, което може да докара до образуването на ракови тумори.

Според проучването слънчогледовото масло провокира втвърдяване и белези на чернодробната тъкан, а рибеното масло – понижена чернодробна теломерната дължина, т.е. защитни „ шапки “ на краищата на хромозомите.

Специалистите обаче вдъхват вяра, като означават, че използването на зехтин не предизвиква такава щета. Учените предлагат при опция вместо олио да използваме този доста по-щадящ вид организма ни вид./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР