Испански съдия оттегли обвиненията за бунт срещу бившия президент на

...
Испански съдия оттегли обвиненията за бунт срещу бившия президент на
Коментари Харесай

Испания свали обвинението за бунт срещу бившия каталунски лидер Пучдемон

Испански арбитър отдръпна обвиняванията за протест против някогашния президент на Каталуния Карлес Пучдемон за ролята му в през 2017 година, което докара до най-сериозната политическа рецесия в Испания от десетилетия. Това заяви Асошиейтед прес.

Съдията от Върховния съд Пабло Ларена предприе стъпката, защото влезлите в действие промени в испанския закон за протест значат, че той към този момент не обгръща хипотетични нарушавания. Съдът обаче не смъкна обвиняванията в заграбване и непокорство.

Това значи, че Пучдемон и неговите сътрудници, които избягаха от страната преди пет години, въпреки всичко ще би трябвало да бъдат съдени, в случай че се върнат, въпреки и за закононарушения, които носят по-малка присъда. Пучдемон живее в Белгия, където е член на Европейския парламент.
 Каталунски политик призна, че придвижването за самостоятелност се провали
Каталунски политик призна, че придвижването за самостоятелност се провали

Съдии в Мадрид в понеделник потвърдиха присъдата на каталунски съд

Усилията на испанското държавно управление да го екстрадира са се провалили до момента и не е ясно дали измененията биха могли да усилят възможностите той да бъде върнат назад.

Миналия месец испанските законодатели утвърдиха спорни промени на закононарушенията протест и заграбване в ход на ръководещата лявоцентристка коалиция в Испания да резервира парламентарната поддръжка на про-независима каталунска партия и да понижи напрежението в богатия район.

Бунт и корист бяха измежду главните обвинявания против девет от 12-те каталунски деятели и политици, подкрепящи независимостта, които бяха наказани за ролята си в едностранна декларация за самостоятелност от Испания, издадена на 27 октомври 2017 година, след противозаконен референдум за обособяване.

Испанският министър председател Педро Санчес издаде отчасти опрощение на деветимата сепаратисти предходната година, освобождавайки ги от пандиза в Испания, откакто прекараха три години зад решетките, излежавайки присъди, вариращи сред девет и 15 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР