Испански съдия отложи с две седмици изслушването на Бегония Гомес,

...
Испански съдия отложи с две седмици изслушването на Бегония Гомес,
Коментари Харесай

Съдия отложи изслушването на съпругата на премиера Педро Санчес

Испански арбитър отсрочи с две седмици чуването на Бегония Гомес, брачната половинка на премиера Педро Санчес, откакто през днешния ден отбраната и съобщи, че не е била съответно известени за друго дело против нея, заведено по обвинявания в корупция и търговия с въздействие. 

Бегония Гомес се яви пред съдията, който я проверява за хипотетични закононарушения. След по-малко от 45 минути магистратът прекъсна чуването.

Съпругата на премиера Педро Санчес твърди, че не е знаела в какво тъкмо е упрекната, че не е била публично известена за жалбата, подадена против нея от ултра католическа група, която съдията е приел да включи в първичната тъжба от организацията " Чисти ръце " (Manos Limpias).

Разследването дали Гомес е употребила ситуацията си на брачна половинка на министър-председателя, с цел да въздейства на бизнес покупко-продажбите си, накара Педро Санчес да обмисли през април опцията да подаде оставка на фона на митингите на опозицията. Санчес неведнъж и изрично обаче отхвърли обвиняванията против брачната половинка си като неоснователни и проведени от неговите политически съперници от десницата.

Делото е заведено въз основа на неповторима испанска правна процедура, " национално обвиняване ", която разрешават частни лица да подават наказателни тъжби против трети лица. Съдиите могат да решат дали да подхващат дейности и не всяко обвиняване води до правосъдно следствие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР