Испански съд се произнесе в полза на мъж, който бе

...
Испански съд се произнесе в полза на мъж, който бе
Коментари Харесай

Испански съд защити правото на мъж да се разхожда гол по улицата

Испански съд се произнесе в интерес на мъж, който бе санкциониран, за това че се е разхождал гол из град Алдая в самостоятелната област Валенсия и който е желал да се яви в съда гол, съобщи Ройтерс.

Висшият съд на самостоятелна област Валенсия е отхвърлил обжалване на решението на областен съд да анулира санкциите, наложени на мъж, за това, че се е разхождал гол по улиците на град Алдая, ситуиран в покрайнините на столицата Валенсия, се споделя в изказване на съда.

Съдът обаче призна, че съществува " юридически вакуум " в испанското правосъдие по отношение на нудизма. 

Двадесет и девет годишният Алехандро Коломар бе сниман да идва в съда, носейки единствено чифт туристически обувки, преди да му бъде подредено да си облече облекла, с цел да влезе в постройката.

По време на процеса той съобщи, че наложените му санкции нарушават правото му на идеологическа независимост.

Той сподели за Ройтерс, че откогато е почнал да се явява гол на обществени места през 2020 г. е получил повече поддръжка, в сравнение с обиди, макар че един път е бил застрашен с нож.

" Глобата няма никакъв смисъл “, сподели Коломар.

" Обвиняват ме в непристоен ексхибиционизъм, който съгласно речника допуска полови планове, а (това) няма нищо общо с това, което аз върша ", добави той.

Нудизмът е легален в Испания от 1988 година. Всеки може да върви гол по улицата, без да бъде арестуван, само че някои региони, като Валядолид и Барселона, са въвели свои лични закони за да лимитират нудизма, изключително в градските елементи, отдалечени от плажовете, показва Ройтерс. В региона на Алдая обаче няма закон, който не разрешава нудизма, означи съдът.

Висшият съд на Валенсия постанови, че Коломар " единствено е стоял или се е движел гол по друго време по две разнообразни улици в Алдая " и че държанието му " не съставлява опасност за сигурността и спокойствието на жителите или за публичния ред ", осведоми Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР