Испански съд реши, че ръководителят на каталунската полиция Мосос д`Ескуадра

...
Испански съд реши, че ръководителят на каталунската полиция Мосос д`Ескуадра
Коментари Харесай

Съд отказа да бъде арестуван началника на полицията в Каталуня

Испански съд реши, че ръководителят на каталунската полиция Мосос д`Ескуадра Жозеп Луис Траперо няма да бъде задържан, макар настояването на прокуратурата той да бъде арестуван, до момента в който тече следствието за подстрекаване към безредици, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Говорител на съда съобщи, че паспортът на Траперо ще бъде лишен и той няма да може да напуща Испания, до момента в който продължава следствието. Освен това ще би трябвало да се явява пред арбитър на всеки две седмици.

Каталунският полицейски началник е обвинен, само че не са му повдигнати обвинявания. Той беше разпитан в Мадрид дружно със собствен заместител и с ръководителите на две сепаратистки организации.

Разпитът се отнася до събития, случили се по време на улични митинги в Барселона на 20 и 21 септември. Прокуратурата упреква Траперо, че през септември не се е притекъл на помощ на чиновниците на националната Гражданска армия, които били обградени в постройка на каталунското държавно управление от протестиращи последователи на независимостта.

Протестите в Барселона започнаха, откакто на 20 и 21 септември испанската полиция (Гражданската гвардия) обискира офиси и жилища в Каталуня, с цел да попречи на организирането на референдума за самостоятелност. Задържани бяха повече от 10 души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР