Испански съд отхвърлил през 2015 г. заповедта за екстрадиране от

...
Испански съд отхвърлил през 2015 г. заповедта за екстрадиране от
Коментари Харесай

Съд в Испания отменил депортирането на имама, свързан с атентата в Барселона

Испански съд отхвърлил през 2015 година заповедта за изгонване от Испания на имама Абделбаки Ес Сатти, под чието въздействие са били членовете на терористичната клетка, обвързвана с атентата в Барселона. Искането за депортиране било обвързвано с 4-годишна присъда, получена в Сеута, за трафик на опиати. Престъплението той направил през 2010 година, само че съдът постановил присъдата едвам две години по-късно, осведоми abc.es.
Когато настояването било прегледано в Административния съд на Кастейон, съдията решил, че е присъдата е с предходна отминалост, а мароканецът показал очевидно своите " старания да се интегрира в Испания ". Той показал трудов контракт и обществени осигуровки, внасяни в испанската хазна за интервал от шест години и половина.
В решението си за отменяне на молбата за изгонване, магистратът се позовал и на европейска юриспруденция, съгласно която с цел да се експулсира дълготрайно пребиваващ чужденец, наказан на повече от една година отнемане от независимост, би трябвало да има " действителна и задоволително сериозна опасност за публичния ред или публичната сигурност ", съобщи Нова телевизия.
Припомняме, че четирима от главните 12 обвинени за терористичната офанзива на бул. " Ла Рамбла " в Барселона се изправиха пред испанския съд във вторник. Те са упрекнати в терористична активност, владеене на оръжие и няколко по-дребни закононарушения, и ще останат в ареста, до момента в който върви делото. А полицията разгласи, че имамът Абделбаки Ес Сати е умрял при детонацията на къща в Алканар. Следователите към момента изследват задграничните връзки на атентаторите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР