Испански нощен клуб, опустошен от фатален пожар в неделя, беше

...
Испански нощен клуб, опустошен от фатален пожар в неделя, беше
Коментари Харесай

Испанският нощен клуб, засегнат от смъртоносен пожар, беше наредено да затвори през 2022 г., което поражда опасения за небрежност

Испански нощен клуб, унищожен от съдбовен пожар в неделя, беше подредено да затвори през 2022 година, тъй като нямаше подобаващ лиценз, което провокира въпроси за какво управляващите не са затворили заведението, където починаха повече от дузина души.

Длъжностни лица издадоха заповед за затваряне на нощния клуб в град Мурсия през януари 2022 година, сподели върховен чиновник, отговарящ за лицензите, пред кореспонденти в понеделник. Антонио Наваро сподели, че градът е преиздал указа през октомври 2022 година, след несполучливото обжалване на затварянето от страна на притежателя.

„ Единственият виновен за това е компанията, която макар известията да затвори (нощния клуб), не обърна внимание на това “, сподели Наваро.

Пожарът в нощния клуб Fonda Milagrosa и прилежащото заведение Teatre през уикенда умъртви минимум 13 души, в най-смъртоносния пожар в нощен клуб в Испания от 33 години.

В неделя се появиха подиуми с пожарникари, работещи за ограничение на пожара, до момента в който оживелите се събираха, с цел да търсят изчезналите родственици.

Пожарникарите могат да се видят да работят на мястото на смъртоносния пожар в нощния клуб Teatre в Мурсия, в югоизточна Испания, на 1 октомври. Пожарникарите могат да се видят да работят на мястото на смъртоносния пожар в нощния клуб Teatre в Мурсия, в югоизточна Испания, на 1 октомври. Хави Карион/Europa Press/AP Спешните служби работят по гасенето на пожара в неделя, където починаха минимум 13 души. Спешните служби работят по гасенето на пожара в неделя, където починаха минимум 13 души. Bomberos/Ayuntamiento de Murcia/AP

Нощният клуб Teatre отвори порти с лиценз през 2008 година През 2019 година градските управляващи получиха искане да разделят нощния клуб на две обособени заведения, с цел да основат La Fonda в съседство, в същата правоъгълна постройка, сподели Наваро.

Но до 2022 година градските управляващи взеха решение, че измененията за основаването на двата обособени нощни клуба изискват спомагателна инспекция и нов, обособен лиценз за La Fonda.

„ La Fonda въобще не е имал лиценз “, сподели Наваро, добавяйки, че утвърдено от града „ ограничаване на потенциала на тълпата не съществува “ за нощния клуб.

Пожарникарите на мястото на пожара споделиха, че има въпроси дали Ла Фонда има спешен излаз, съгласно предшественика на Наваро, Андрес Франсиско Гереро. Стените, разделящи двата нощни клуба, са от гипсокартон.

Наваро и Гереро отхвърлиха въпросите на репортерите дали градските инспектори или локалната полиция са могли да подхващат повече дейности, с цел да затворят нощния клуб, считан за неподходящ.

Наваро сподели, че град Мурсия ще се причисли към всеки правосъден развой против притежателя на нощен клуб.

CNN се свърза със притежателя на нощен клуб за отговор.

До обяд в понеделник изглеждаше, че броят на починалите ще остане 13, откакто пожарникарите претърсиха овъглените нощни клубове и не откриха повече тела, сподели основният представител на испанското държавно управление в Мурсия. Това мнение беше подкрепено от държавни и полицейски данни, сподели Франсиско Хименес пред държавната TVE. Той сподели, че хората, които се считат за изчезнали след пожара, от този момент са разпознати на разнообразни места.

Малко евентуално е да бъдат открити повече тела на местопроизшествието и наподобява, че всички, като се изключи един от хората, оповестени за изчезнали, са открити, сподели кметът на Мурсия Хосе Балеста в друго изявление за Telecinco.

Трима от починалите при пожара са разпознати по пръстови отпечатъци, сподели кметът. Останалите 10 жертви обаче ще изискват ДНК проби от членове на фамилията, с цел да бъдат разпознати. Градските психолози оказвали помощ на роднините, сподели Балеста.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР