Испански медици съобщиха за успешното приключване на пилотни изпитания за

...
Испански медици съобщиха за успешното приключване на пилотни изпитания за
Коментари Харесай

Испански учени огласиха важно изследване за силата на „Ивермектин“ срещу К-19

Испански медици оповестиха за сполучливото привършване на пилотни тествания за потреблението на лекарството "Ивермектин ", известно средство против чревни паразити, за битка с леките форми на Covid-19.

"Нашите резултати съответстват с тези, получени от медиците в Аржентина и Бангладеш.

Въпреки дребният брой участници, които бяха включени в тестванията, нашите опити потвърдиха, че "Ивермектинът " намалява вирусния товар в организма на болните и способства за повишението на концентрацията на антитела в кръвта им.

Тези данни приказват за опцията да предприемем по-мащабни клинични тествания ", съобщи научният помощник Карлос Чаккоур, представен от пресслужбата на Барселонския институт за световно опазване на здравето.



От началото на пандемията бяха тествани разнообразни типове съществуващи противовирусни медикаменти, основани за битка с хепатит C и хеморагичната тресчица Ебола.

Те забавяха размножаването на вируса SARS-CoV-2, като обнадеждаващи резултати демонстрираха "Ремдесивир " и "Фавипиравир ".

Още напролет на предходната година лекари от Латинска Америка започнаха да ползват "Ивермектин ", известно средство за битка с паразитни червеи, в качеството на пробно средство против Covid-19, облекчаващо признаците на болестта.

Това провокира доста разногласия и заради тази причина испанските учени взеха решение да открият по какъв начин препаратът работи върху виталния цикъл на патогена.

В пилотните тествания предходната година са взели участие 12 пациенти-доброволци през месеците август и септември. Те се съгласили да бъдат подложени на пробната терапия в клиниката на университета в Навара.

Половината от доброволците получавали общоприетия пакет лечения и "Ивермектин ", а останалите - плацебо и нормалния набор от медикаменти.

От направените наблюдения е видно, че пациентите на упоменатия препарат са оздравели по-бързо, по-рано са спрели да кашлят, по-бързо им се възвърнало обонянието и усетът. Учените не записали никакви странични резултати от приема на високи дози "Ивермектин ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР