Испански лекари са върнали към живот британка на 34 години

...
Испански лекари са върнали към живот британка на 34 години
Коментари Харесай

Жена бе "мъртва" 6 часа, но после се случи чудо

Испански лекари са върнали към живот британка на 34 години след шестчасов сърдечен арест. Барселонската болница Вал д'Еброн посочи, че Одри Маш е попаднала в снежна стихия в Пиренеите на 3 ноември, изпаднала е в тежка хипотермия, довела до прекъсване на сърдечната и дихателна активност.

Шест часа по-късно, откакто е избавена с хеликоптер, тя е съживена в болничното заведение, прецизира dir.bg.

Маш е докарана в болничното заведение с телесна температура от 20 градуса, а белите дробове, сърцето и бъбреците не функционирали. Това внезапно намаляване обаче може да я е избавило, тъй като студът е запазил органите й.

Когато телесната й температура се покачила до 30 градуса, лекарите употребявали електрошок, с цел да се опитат да възстановят сърдечната й активност. Близо 6 часа, откакто британката е докарана в болничното заведение, на монитора се появил пулс.

"Това е извънреден случай в международен мащаб. Одри няма никакви неврологични увреждания ", съобщи пред публицистите доктор Едуард Аргудо.

Маш, която живее в Барселона и работи като преподавател по британски език, още не е възстановила чувствителността на ръцете си. От болничното заведение обаче чакат тя да се върне на работа до дни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР