Испански инвестиции от над 880 млн. евро и ръст на

...
Испански инвестиции от над 880 млн. евро и ръст на
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Испанските инвестиции у нас надхвърлят 880 млн. евро

Испански вложения от над 880 млн. евро и растеж на стокообмена с над 30% сред България и Испания регистрира министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.Той организира през днешния ден среща с представители на испанския бизнес у нас. Дискусията е част от самодейността „ закуска с вложители “, като задачата е в неофициална конюнктура представителите на задграничните компании да показват пред отрасловия министър проблемите и проектите си за развиване. В срещата присъединяване взе и посланикът на Кралство Испания у нас Н.Пр. Алехандро Поланко, осведоми от Министерството на стопанската система.

По думите на министър Стоянов в България оперират към 80 испански компании, които са разкрили над 3 000 работни места. Секторите, в които са съсредоточени, са туризъм, хотелиерство, текстил, превоз, автомобилна промишленост, интелигентни градове, недвижими парцели и други
„ Добрата работа на испанските компании у нас дава и подтик на икономическите връзки сред нашите две страни ”, акцентира министър Стоянов. Той цитира данните за двустранния стокообмен, който доближава 1,7 милиарда евро за 2021 и бележи растеж от 35%. “Данните са повече от положителни, само че задачата е да приказваме освен за триумфите, които постигате, само че и за компликациите, които срещате. Вратата ми е постоянно отворена за фирмите в българската стопанска система и се надявам дружно да търсим решенията за гарантиране на стопански растеж ”, сподели още Никола Стоянов.

Участие в днешната среща взеха представители на над 20 испански компании. Дискусията се провежда от Министерството на стопанската система и промишлеността с поддръжката на Посолството на Кралство Испания у нас и Българо-испанската комерсиална камара.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР