Испански имунолози предложиха на правителството на хората с поставена Янсен

...
Испански имунолози предложиха на правителството на хората с поставена Янсен
Коментари Харесай

Испания обмисля бустерна доза от РНК ваксина на имунизираните с Янсен

Испански имунолози предложиха на държавното управление на хората с сложена " Янсен " ваксина против COVID-19, която е еднодозова, бустерната доза да бъде от " Пфайзер " или " Модерна ".

Предложението публично ще бъде разисквано от Комисията по публично здраве и би трябвало да се утвърди на Междутериториалния съвет по опазване на здравето сред централното и районните държавни управления, само че към този момент има кардинално единодушие.

Първоначалният вид е бил бустерната доза да бъде още веднъж на " Янсен ", само че след направени изследвания е открито, че РНК имунизацията ще обезпечи по-добра отбрана на уязвимите хора. Когато единодушието е налице, на 1 милион и 900 000 души, на възраст сред 40 и 79 години, на които в Испания е сложена еднодозовата " Янсен " ваксина, ще получат спомагателна сигурност с втора РНК ваксина.

В началото на октомври Междутериториалният съвет по опазване на здравето утвърди слагането на трета доза на хората над 70-годишна възраст и на високорисковите групи, които одобряват имуносупресивни медикаменти.

Досега бустерна доза е сложена на 465 000 души. Напълно имунизирано е малко над 88% от популацията над 12-годишна възраст, като идната сложена цел е 90 % от цялото население на страната да бъде с цялостна имунизация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР