Испански горски пожар излезе извън контрол на фона на европейска

...
Испански горски пожар излезе извън контрол на фона на европейска
Коментари Харесай

Положението в Испания излезе от контрол СНИМКИ

Испански горски пожар излезе отвън надзор на фона на европейска топлинна вълна, унищожавайки земята, до момента в който стотици пожарникари се борят с огнената буря, оповестиха локалните управляващи, представени от Блиц.

Пожарът се развихри в сряда следобяд в Торе дел Еспаньол в североизточния район на Каталуния и до четвъртък бе погубен повече от 55 000 декара, оповестиха от районното държавно управление. Пожарът може в последна сметка да погълне 200 000 декара. Случващото се беше показано като " рисков риск ", се споделя в изказване.

Около 350 пожарникари, подкрепени от към 230 бойци и 15 въздушни танкера, бяха на мястото на пожара, най-лошият в Каталуния за 20 години. Пожарът бушуваше на няколко километра от атомната централа. Служители обявиха, че обектът не е изложен на риск, защото ветровете отнасят пламъците настрана от него.

" Трудностите са такива, че не можем да приказваме за пожар, който е под надзор или в етапа на изгубване, а по-скоро, че сме в миг, когато пламъкът става все по-голям ", съобщи районният министър на вътрешните работи Мигел Бук пред каталунското радио.

Той сподели, че стихията може да е била провокирана от струпване на тор в една плантация, която генерира задоволително топлота, с цел да експлодира и да генерира искри. Пожарникарите оповестиха, че стръмният терен пречи на напъните да се управлява пламъкът, който се популяризира бързо заради мощните ветрове и високите температури, които се приближиха до 40 градуса по Целзий.

Около 50 души са били евакуирани от домовете си, а пътища са затворени, споделиха от районното държавно управление. Много евакуирани оповестиха, че са избягали единствено с облеклата на гърба си.

Службите за незабавна помощ подредиха на към 250 поданици на село Бовера да не излизат от домовете си.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР