Испански епископ реши да напусне католическата църква по необичаен повод.

...
Испански епископ реши да напусне католическата църква по необичаен повод.
Коментари Харесай

Скандал! Епископ екзорсист напусна църквата заради любов с еротична писателка сатанистка

Испански свещеник реши да напусне католическата черква по необикновен мотив. Преди месец Хавиер Новел стимулира решението си с „ персонални аргументи “. Сега се оказва обаче, че мъжът се отделя от църковното дело поради любовни усеща към жена, която е публицист на сатанинско-еротична фантастика, написа Би Би Си, представена от bTV.

Самият Новел става най-младият свещеник на Испания. Това се случи през 2010 година, когато той е на 41 години. Той е част от църквата в община Солсона в североизточните елементи на Каталуния.

Вече някогашният свещеник е спорна персона поради сепаратистките си и хомофобски пристрастености. Новел показва поддръжка към така наречен conversion therapy или лечения, които целят да трансформират религиозната или пък, да вземем за пример, полова ориентировка на човек. Освен това той е изпълнявал и ексорсизъм.

Испанският уебсайт Religion Digital написа, че в този момент той си търси работа като агроном в района на Барселона. В своето творчество, обичаната на Новел - Силвия Кабайол, преглежда разнородни тематики като садизъм, полуда, сексапил, борбата сред положителното и злото, сред Бог и Сатаната.

Според Би Би Си историята е по този начин развита, че да раздруса и обърка полезностите и религиозни вярвания на човек. Нито някогашният свещеник, нито писателката са дали отговор на публикациите и информацията за тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР