Испански епископ порица коментарите на свещеници, отправени в ежеседмична интернет

...
Испански епископ порица коментарите на свещеници, отправени в ежеседмична интернет
Коментари Харесай

Кощунство: Свещеници пожелали папа Франциск да отиде по-скоро на небето

Испански свещеник порица мненията на свещеници, отправени в ежеседмична интернет стратегия, в която се загатва, че се молят папа Франциск да почине допустимо най-скоро.

По-късно свещениците се извиниха за постъпката си, съобщи Асошиейтед прес. 

В сряда архиепископът на Толедо Франсиско Серо Чавес разгласява изказване на уеб страницата на архиепископията, в което се споделя, че тя отхвърля мненията и предизвестява, че може да предприеме " коригиращи ограничения ", без да дава разяснения.

Изявлението последва епизод от стратегия на канал в платформата " ЮТюб " (YouTube), озаглавен " Сакристията на Вандея. Контрареволюционна свещеническа колекция " (The Sacristy of the Vendée. A counter-revolutionary priestly gathering), оповестен по-рано този месец. В него духовник от Толедо насочва уводен привет с думите:

" Аз също се апелирам доста за папата, с цел да може той да отиде на небето допустимо най-скоро ".

По-късно и различен духовник показва поддръжката си по отношение на изявлението, до момента в който шестимата испаноговорящи свещеници от разнообразни страни, които вземат участие във видеоконферентния диалог, се смеят на мненията. След това групата стартира да разисква разнообразни религиозни, обществени и политически въпроси, най-вече от консервативна позиция.

В изказването си Чавес споделя, че показва своето " надълбоко отменяне на всяка проява на злост към личността и служението на Светия отец ", като прибавя, че е

споделил на свещениците, че би трябвало да потърсят амнистия.

В текста се споделя, че архиепископията не носи отговорност и не е показана в изказванията на свещениците в интернет програмата.

В известия, оповестени в сряда в профила на водещите свещеници от интернет програмата в " Екс ", групата " Сакристията на Вандея " (The Sacristy of the Vendée) се извинява за стореното. " Извиняваме се за злощастния коментар, котел с комичен звук, за " молитвата за папата да отиде на небето допустимо най-скоро ", се споделя в текста. " Това е унизителен коментар и макар че не показва пожелания за гибелта на папата, както злонамерено разпространиха някои медии,... разбираме, че може да бъде свестен по този метод ", се споделя още в обявата.

Групата написа, че още веднъж декларира поддръжката си за папа Франциск и единството на Католическата черква.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР