Испанската тенис легенда Рафаел Надал потвърди, че 2024 година ще

...
Испанската тенис легенда Рафаел Надал потвърди, че 2024 година ще
Коментари Харесай

Надал иска Мбапе в Реал, спира с тениса

Испанската тенис легенда Рафаел Надал удостовери, че 2024 година ще бъде евентуално последната в кариерата му. Той към този момент отсъства от кортовете осем месеца, като разкри, че е претърпял две интервенции в региона на ханша.

" Казах, че е допустимо 2024 година да бъде последната ми. Поддържам го, макар че не мога да потвърдя на 100 %, тъй като не знам ", сподели Надал в изявление за телевзия Movistar+. Той добави, че няма самообладание да стартира да играе и да бъде на равнище.

" Идеята не е да се върна и да печеля " Ролан Гарос " или Откритото състезание на Австралия. Нека хората не бъдат сюрпризирани, това е доста далечно, аз съм наясно с компликациите, които са пред мен ", сподели още испанецът, който е спечелил 22 трофеи от Големия шлем.

" Дали ще ми хареса за бъда тенисистът с най-вече трофеи от Големия шлем? Без съмнение… само че това не ме завладява. Мисля, че Новак (б. а. - Джокович ) изживява това по-интензивно, в сравнение с би било при мен ", счита той.

По отношение на Карлос Алкарас, който е представян като негов правоприемник, Надал счита, че той " има капацитет за всичко, само че в случай че би трябвало да му кажа нещо, то е да продължава да се усъвършенства ", сподели още Рафа.

Надал, който е последовател на Реал Мадрид, призна, че би бил удивен да види Килиан Мбапе с фланелката на испанския гранд. " Ще бъда благополучен, в случай че пристигна. Очевидно е, че това ще ви хареса. На кого не би му харесало?, сподели Надал. " Нямам никакъв проблем с Мбапе. Горчивина? Съвсем не, в противен случай изпитвам признателност. Защото в случай че пристигна, той ще се откаже от доста пари ", счита тенисистът.

Запитан дали един ден желае да стане президент на Реал Мадрид, Надал сподели, че това би му харесало. " Днес имаме най-хубавия вероятен президент (б. а. - Флорентино Перес), а също така човек би трябвало да знае дали е кадърен да прави някои неща. Аз съм реалист във връзка с себе си, познавам границите си и не знам дали ще бъде кадърен или не ", счита Надал.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР