Испанската тенис легенда Рафаел Надал потвърди, че 2024 година ще

...
Испанската тенис легенда Рафаел Надал потвърди, че 2024 година ще
Коментари Харесай

Догодина спирам с тениса: Надал

Испанската тенис легенда Рафаел Надал удостовери, че 2024 година ще бъде евентуално последната в кариерата му. Той към този момент отсъства от кортовете осем месеца, като разкри, че е претърпял две интервенции в региона на ханша, съобщи БНР.

" Казах, че е допустимо 2024 година да бъде последната ми. Повтарям го, макар че не мога да потвърдя на 100 %, тъй като не знам ", сподели Надал в изявление за телевзия Movistar+. Той добави, че няма самообладание да стартира да играе още веднъж и да бъде на равнище.

" Идеята не е да се върна и да печеля " Ролан Гарос " или Откритото състезание на Австралия. Нека хората не бъдат сюрпризирани, това е доста далечно, аз съм наясно с компликациите, които са пред мен ", сподели още испанецът, който е спечелил 22 трофеи от Големия шлем.

" Дали ще ми хареса за бъда тенисистът с най-вече трофеи от Големия шлем? Без съмнение… само че това не ме завладява. Мисля, че Новак (б. а. - Джокович ) изживява това по-интензивно, в сравнение с би било при мен ", счита той.

По отношение на Карлос Алкарас, който е представян като негов правоприемник, Надал счита, че той " има капацитет за всичко, само че в случай че би трябвало да му кажа нещо, то е да продължава да се усъвършенства ", сподели още Рафа.

Надал, който е последовател на Реал (Мадрид), призна, че би бил удивен да види Килиан Мбапе с фланелката на испанския гранд. " Ще бъда благополучен, в случай че пристигна. Очевидно е, че това ще ви хареса. На кого не би му харесало, - сподели Надал. - Нямам никакъв проблем с Мбапе. Горчивина? Съвсем не, в противен случай изпитвам признателност. Защото в случай че пристигна, той ще се откаже от доста пари ".

Запитан дали един ден желае да стане президент на Реал, Надал сподели, че това би му харесало. " Днес имаме най-хубавия вероятен президент (б. а. - Флорентино Перес), а също така човек би трябвало да знае дали е кадърен да прави някои неща. Аз съм реалист във връзка с себе си, познавам границите си и не знам дали ще бъде кадърен или не ", счита Рафа.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР