Испанската суперзвезда в мъжкия тенис Рафаел Надал обяви, че няма

...
Испанската суперзвезда в мъжкия тенис Рафаел Надал обяви, че няма
Коментари Харесай

Рафаел Надал няма да участва в Уимбълдън и Токио 2020

Испанската суперзвезда в мъжкия тенис Рафаел Надал разгласи, че няма да взе участие на идния шампионат от Големия шлем " Уимбълдън ", както и на Олимпийските игри в Токио. Матадора показа, че тялото му се нуждае отмора след тежкия сезон на клей.

" Взех решение да не вземам участие на " Уимбълдън " и Олимпийските игри в Токио през тази година. Не беше елементарно, само че откакто послушах тялото си и разисках физическото си положение с моя екип, считам, че е вярното решение.

Целта е да удължа оптимално кариерата си и да продължа да върша това, което обичам. Искам да се състезавам на най-високо допустимо равнище и да се боря за професионалните и персоналните си цели в конкуренцията на най-хубавите играчи.

Фактът, че в програмата има единствено две седмици разлика сред " Ролан Гарос " и " Уимбълдън ", не прави добра услуга на тялото ми след постоянно тежкия сезон на клей. В последните два месеца поставих доста старания, тъй че решението ми да си взема отмора е с мисъл за бъдещето ", показа Надал в формалния си профил в обществената мрежа Туитър.
 Гришо с късмет за Игрите
Гришо с късмет за Игрите

Може да играе в Токио
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР