Испанската суперзвезда Рафаел Надал коментира темата за броя на титлите

...
Испанската суперзвезда Рафаел Надал коментира темата за броя на титлите
Коментари Харесай

Надал: Не съм обсебен от 20-те титли от Големия шлем на Федерер

Испанската суперзвезда Рафаел Надал разяснява тематиката за броя на купите от “Големия шлем”, които е спечелил. 33-годишният испанец има 18 трофеи от “Шлема”, като 12 от тях са на “Ролан Гарос”. Краля на клея има единствено 2 мейджър трофея по-малко от рекордьора Роджър Федерер, който на следващия ден навършва 38 години и възможностите му да прибави към пребогатата си сбирка още трофеи от “Големия шлем” ще стават все по-малко.

“Всички считат, че това е значимо, само че то е нещо, от което не съм захласнат. Просто съм благополучен от това, което съм направил дотук. Разбира се, бих се радвал да имам повече от него, само че, почтено казано, не подобавам към това нещо по този начин”, показа Надал в изявление за ATP.

“Ако това се случи - фантастично. Но моята позиция е, че в случай че не преставам да си давам шансове да бъда конкурентен в най-важните шампионати, може би ще печеля още 2-3”, разяснява още Надал, който тази седмица ще се опита да завоюва рекордна 35-а “Мастърс” купа в Монреал. Левичарят от Манакор сега е №1 в класацията с 34, а международният №1 Новак Джокович (33) и Федерер (28) са надлежно втори и трети, само че сърбинът и швейцарецът пропущат надпреварата в Канада тази година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР