Испанската столица Мадрид ще бъде добавена в календара на световния

...
Испанската столица Мадрид ще бъде добавена в календара на световния
Коментари Харесай

Награждават Мадрид с надпревара във Формула 1

Испанската столица Мадрид ще бъде добавена в календара на международния авто шампионат Формула 1, научи организация АП от няколко източника. Но формалната презентация ще бъде другата седмица в испанската столица, се споделя още в информацията, които са осведомени с договарянията.

Състезанията от Формула 1 се връщат в региона на испанската столица за първи път от 40 години насам, когато за последно е бил градът хазаин на съревнование. Хората, които са популяризирали информацията, са го създали под цялостното изискване за анонимност, защото не им е било разрешено да вършат изказвания преди формалната гала.

Подробностите за това по кое време надпреварата в Мадрид ще бъде добавено към календара към момента се прецизират, макар че към този момент се приказва за дълголетен контракт, който стартира през 2026-а година.

Барселона – вторият град по величина в Испания и столица на района Каталония, има контракт за осъществяване на надпревари от Формула 1 на пистата си до 2026-а година. Водят се договаряния за възможното пренасяне на надпреварата от Барселона в Мадрид, като този старт резервира досегашното си място в календара. Има към момента и дребна възможност да има две надпревари в Испания през 2026-а година.

Очакванията за Мадрид са надпреварата там да се организира по улиците, минаваща през градския панаир. Подробностите за трасето обаче също ще стават ясни другата седмица. Кметът на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда към този момент загатна за сходно развиване и акцентира, че чака   " някои положителни вести " за столицата, очакващи се идващия вторник. Губернаторът на района Град Мадрид и покрайнините Изабел Диас Аюсо също изрази удовлетворение от развиването и акцентира, че чака едно такова съревнование да бъде тласък за вложения и отключване на други страхотни планове.

Последното издание на Гран при в Мадрид е било през 1981-а година на пистата Харама. Пистата Херес де ла Фронтера пък беше хазаин на гонките в интервала от 1096-а до 1990-а и във втория интервал от 1994-а до 1997-а. Барселона е дом на Формула 1 в Испания от 1991-а година насам.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР