Испанската прокуратура ще поиска от съдебните власти да обвинят уволнения

...
Испанската прокуратура ще поиска от съдебните власти да обвинят уволнения
Коментари Харесай

Испанската прокуратура поиска обвинения в бунт за Пучдемон и Жункерас

Испанската прокуратура ще изиска от правосъдните управляващи да обвинят уволнения министър председател Карлес Пучдемон и някогашния му заместител Ориол Жункерас в протест и подбуждане към непокорство " и свързани закононарушения ", сподели основният прокурор Хосе Мануел Маса на конференция в Мадрид, представен от " Ел мундо " и " Вангуардия ". Същите обвинявания ще се издигнат и против останалите членове на отстраненото от испанските управляващи държавно управление.

Бившето държавно управление е отговорно за това, че членовете му " са произвели конституционна рецесия, която завърши с едностранно оповестяване на самостоятелност с цялостно неуважение на Конституцията ни на 27 октомври, " сподели Маса.

Жалбите ще бъдат импортирани в разнообразни съдилища според от това кои от упрекнатите към момента имат депутатски имунитет и кои нямат. Председателят на законодателния орган Карме Форкадел да вземем за пример към момента не може да бъде обект на наказателно гонене и по тази причина настояването за нея е импортирано във Върховния съд, който може да гледа сходни каузи.

Според испанската правосъдна система идната стъпка е да се разбере дали съдът приема жалбите. Следващата стъпка ще е началото на следствие против тях, а в случай че решат да не се явят, ще бъдат неотложно арестувани.

Според " Ел паис " Маса оставя отворена малка врата за опцията Пучдемон, Жункерас и другите някогашни министри да бъдат арестувани. Имайки поради характера на закононарушенията, се чака следствията да стартират и те да бъдат призовани още тази седмица. " Вангуардия " позволява опцията и за тях да бъде пожелан непрекъснат арест, както се случи с деятелите за отделянето Жорди Санчес и Жорди Кушарт. Малко след референдума стотици хиляди каталунци излязоха по улиците на Барселона с искане " политическите пандизчии " да бъдат освободени.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (111)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР