Испания обвини поп певицата Шакира в укриване на данъци за втори път и иска повече от $7 милиона

...
Испанската прокуратура обвини поп звездата Шакира в неплащане на 6,7
Коментари Харесай

Испанската прокуратура обвини поп звездата Шакира в неплащане на 6,7 милиона евро ($7,1 милиона) като данък върху доходите й за 2018 г., в последните данъчни обвинения на Испания срещу колумбийската певица

От Associated Press, 26 септември 2023 г., 6:45 ч. Последните данъчни обвинения на Испания срещу колумбийската певица.

Твърди се, че Шакира е използвала офшорна компания, базирана в данъчен рай, за да избегне плащането на данъка, се казва в изявление на прокурорите от Барселона.

Тя е уведомена за обвиненията в Маями, където живее, според изявлението.

Шакира вече трябва да бъде съдена в Барселона на ноември. 20 в отделен случай, който зависи от това къде е живяла между 2012-14 г. В този случай прокурорите твърдят, че тя не е платила 14,5 милиона евро (15,4 милиона долара) данъци.

Прокурорите в Барселона твърдят, че носителката на Грами е прекарала повече от половината от периода 2012-14 г. в Испания и следователно е трябвало да плаща данъци в страната, въпреки че официалната резиденция беше на Бахамските острови.

Испанските данъчни служители откриха последното дело срещу Шакира през юли миналата година. След преглед на събраните през последните два месеца доказателства прокуратурата е решила да повдигне обвинение. Не е определена дата за съдебен процес.

Фирмата за връзки с обществеността, която преди това се занимаваше с делата на Шакира, Llorente y Cuenca, не направи незабавен коментар.

< p class="Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv">Миналия юли се казва, че художникът „винаги е действал в съответствие със закона и по съвет на финансовите си съветници.“

Шакира, чието пълно име е Шакира Изабел Мебарак Рипол, е свързвана с Испания, откакто започна да излиза с вече пенсионирания футболист Жерар Пике. Двойката, която има две деца, живееше заедно в Барселона до миналата година, когато прекратиха 11-годишната си връзка.

Испанските данъчни власти през последното десетилетие или по този начин се наложиха репресии срещу футболни звезди като Лионел Меси и Кристиано Роналдо за това, че не са платили пълните си дължими данъци. Тези играчи бяха признати за виновни за укриване на данъци, но избегнаха затвор благодарение на разпоредба, която позволява на съдия да отмени присъди с продължителност под две години за нарушители за първи път.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР