Испанската прокуратура е подготвила иск срещу каталунския премиер Карлес Пучдемон,

...
Испанската прокуратура е подготвила иск срещу каталунския премиер Карлес Пучдемон,
Коментари Харесай

Гонят Затвор От 30 Години За Най-Нашумелия Политически Лидер! Искат Да Тикнат На Топло Самия

Испанската прокуратура е подготвила иск против каталунския министър председател Карлес Пучдемон, в случай че той разгласи самостоятелност на самостоятелната област, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция, като се базират на организация Европа прес.

Пучдемон може да бъде упрекнат в протест. Съгласно испанското законодателство той може да получи до 30 години затвор за сходно закононарушение.

Тази седмица Пучдемон изпрати писмо до испанския министър-председател Мариано Рахой, в което заплаши да свика гласоподаване в каталунския парламент по въпроса за оповестяване на самостоятелност, в случай че Мадрид не се съгласи на разговор.

В отговор испанското държавно управление съобщи, че стартира процедура за задействане на член 155 от конституцията, който разрешава да бъде лимитирано самоуправлението на Каталуния.

Заявление на крал Фелипе VI

Испания ще отговори с демократични и конституционни средства на неприемливия опит за обособяване, съобщи испанският крал Фелипе Шести, визирайки Каталуния, предадоха Франс прес и ДПА.

" Испания е изправена пред недопустим опит за обособяване в част от националната си територия и ще отговори посредством законните си демократични институции ", съобщи кралят в тирада на връчването на премията на принцесата на Астурия.

Страната ще работи " в границите на своята конституция и като съблюдава полезностите и правилата на парламентарната народна власт, в която живеем през последните 39 години ", добави президентът.

" Испания на 21-и век, от която Каталуния е и ще бъде значима част ", се гордее с принадлежността си към " огромната демократична действителност, каквато е Европа ", акцентира крал Фелипе Шести.

" Не желаеме да се отхвърляме от това, което сме построили дружно ", съобщи кралят в прочувствена тирада, припомняйки постигнатия в страната прогрес.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР