Испанската прокуратура е подала жалба в съда срещу футболен клуб

...
Испанската прокуратура е подала жалба в съда срещу футболен клуб
Коментари Харесай

Испанската прокуратура погна Барса

Испанската прокуратура е подала тъжба в съда против футболен клуб Барселона по случая с приемането на заплащания от някогашния вицепрезидент на Техническия комитет на съдиите на Кралската испанска федерация Хосе Мария Енрикес Негрейра, заяви вестник " Мундо Депортиво ".

По случая прокуратурата повдига обвинявания против Барселона като юридическо лице, против някогашните президенти на клуба Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел, както Енрикес Негрейра и други. Освен всичко останало те са обвинени в корупция.

Разследващите смятат, че сред 2001 и 2018 година Енрикес Негрейра е получил към 7 милиона евро за съвещания към Барселона, свързани със съдиите.

Както заяви по-рано от вестник " Паис ", компанията на някогашния вицепрезидент на Техническия комитет на арбитрите предавала пликове в офисите на Барселона всякога, когато клубът играел мач от Ла Лига или от Купата на Краля. В плика имало писмен отчет и видео с разбор на профила на рефера, който трябвало да управлява идващия им мач.

От Барселона отхвърлиха всевъзможни нарушавания или спор на ползи, като споделиха, че са платили единствено за механически отчети на съдиите, само че в никакъв случай не са се опитвали да окажат въздействие върху решенията на арбитрите по време на мачовете.

Получаването на отчети за съдиите е нормална процедура и клубовете в Испания могат да заплащат на компании или сами да ги изготвят вътрешно, както прави и каталунският клуб.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР