Испанската престолонаследничка принцеса Леонор де Бурбон се закле във вярност

...
Испанската престолонаследничка принцеса Леонор де Бурбон се закле във вярност
Коментари Харесай

Испанската принцеса Леонор се закле пред Конституцията на страната

Испанската престолонаследничка принцеса Леонор де Бурбон се закле във честност пред Конституцията на страната, заяви Агенция Франс Прес и АП. Днес принцесата навърши 18 години.

Придружена от татко си и майка си - крал Фелипе VI и кралица Летисия, както и от сестра си София, Леонор де Бурбон постави клетва пред двете камари на Народното събрание на изключителна сесия.

Дядо ѝ Хуан Карлос I поставя своята клетва през 1969 година по време на франкистката тирания, а татко ѝ Фелипе VI - през 1986 година, в интервала на демократично ръководство на страната. 

На церемонията Леонор носеше грациозен бял костюм. Полагането на клетвата ѝ бе върху същия образец от Конституцията на Испания, употребен от татко ѝ преди 37 години, под погледа на родителите ѝ и на председателката на Конгреса на депутатите Франсина Арменгол.

Кълна се да извършвам правилно своите отговорности, да пазя Конституцията и да изисквам да бъдат защитавани Конституцията и законите, да почитам правата на жителите и самостоятелните общности и да бъда вярна на краля, сподели Леонор, преди да бъде приветствана.

Принцесата дойде в 11:00 часа локално време в постройката на Народното събрание с формален ескорт от двореца „ Сарсуела “ в покрайнините на Мадрид, който е резиденция на кралското семейство. Кратката гала беше предавана на голям брой екрани, ситуирани на площад „ Пуерта дел Сол “ в центъра на Мадрид, както и на други места в испанската столица. 

La princesa Leonor recibe las medallas del Congreso y del Senado de manos de los presidentes, Francina Armengol, y Pedro Rollán después de jurar la Constitución

— RTVE (@rtve)
Пред постройката на Народното събрание се бе събрала навалица с испански флагове и възгласи „ Да живее Испания! “. Влизането на кралското семейство в Народното събрание беше приветствано, а по-късно прозвуча испанският химн. 

Дядото на принцесата Хуан Карлос I нямаше присъединяване в церемонията. Той се отдръпна след голям брой кавги в края на своето ръководство, абдикирайки през 2014 година Хуан Карлос живее в ОАЕ от 2020 година

Хуан Карлос би трябвало да вземе присъединяване в частна гала в края на деня в двореца „ Пардо “, който се намира на няколко километра отвън испанската столица. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР