Испанската полиция съобщи вчера, че е арестувала мъж, заподозрян в

...
Испанската полиция съобщи вчера, че е арестувала мъж, заподозрян в
Коментари Харесай

Българин на картата на световния терор - звъннал, че...

Испанската полиция заяви през вчерашния ден, че е арестувала мъж, обвинен в причиняване на евакуация на небостъргач в столицата Мадрид предходната седмица с предизвестие за бомбен атентат, написа китайската организация Xinhua, представено от Блиц.

Полицията заяви, че 47-годишен българин е бил арестуван във вторник вечерта по съмнение, че е предизвикал подправената паника, която е довела до евакуацията на 57-етажния 230-метров Torre Espacio в Мадрид на 16 април.

Сигналът за бомбата от предходната седмица провокирал същинска суматоха, когато австралийското посолство, което се намира на 24-ия етаж на небостъргача, получило телефонно позвъняване, предупреждаващо за бомба в постройката.



Сигналът провокирал евакуацията на Torre Espacio, а придвижването по оживения път Пасео де ла Кастелана бе прекратено.

Torre Espacio е дом на английските, канадските и холандските посолства в Испания, а фирмите, основани там, включват Red Bull, софтуерната и логистична компания AEB и телекомуникационната компания Ufinet.

Полицията прибавя, че мъжът е обвинен и в машинация, предупреждавал е за за бомби и в еквадорското посолство в Мадрид на 11 април, а различен път - в немска компания в испанската столица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР