Испанската полиция съобщи, че е конфискувала златни бижута и други

...
Испанската полиция съобщи, че е конфискувала златни бижута и други
Коментари Харесай

Испанската полиция конфискува древни бижута на стойност 64 милиона долара, взети от Украйна

Испанската полиция заяви, че е конфискувала златни бижута и други скъпоценни артефакти, които са били нелегално изнесени от Украйна през 2016 година

11-те предмета, датиращи от гръко-скитския интервал сред 8-ми и 4-ти век пр.н.е., включват комплицирани колиета, гривни и обеци.

Продължавайте да четете

листата от 3 елементаЗлатен грабеж на най-натовареното летище в Канада се прави оценка на 14 милиона $ Петима членове на немска тайфа са наказани за грабеж на бижута Green Vault Испанската полиция конфискува 52 тона марихуана, задържа 20 души завършек на списъка

Съкровищата са били изнесени контрабандно от Украйна, откакто са били изложени за малко в музей в Киев, сподели националната полиция на Мадрид в изказване в понеделник.

Трима испанци и двама украинци са задържани по отношение на опита за продажба на артефактите, единият от които е православен духовник.

Полицията сподели, че съкровищата съставляват част от националното завещание на Украйна.

Полицията е по следите на крадците от 2021 година, когато едно от частите, богато декориран колан с овнешки глави, беше иззет по време на частна ликвидация в Мадрид.

Останалите елементи, за които се твърди, че са на стойност 60 милиона евро (64 милиона долара), бяха конфискувани през последните седмици, до момента в който крадците се опитваха да ги продадат в Мадрид. Според полицията всички елементи са имали подправени документи за благосъстоятелност, показващи, че принадлежат на Украинската православна черква.

Националният археологически музей на Испания и Институтът за културно завещание сега имат артефактите.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР