Испанската полиция оповести за арестуването на 53-ма души, работили международна

...
Испанската полиция оповести за арестуването на 53-ма души, работили международна
Коментари Харесай

Испания арестува българи за манипулиране на мачове

Испанската полиция оповести за арестуването на 53-ма души, работили интернационална незаконна организация, която е употребила манипулативно резултатите от спортни събития и е измамила букмейкърски къщи, посредством най-съвременна технология за приемане на по-ранни сигнали от мачовете. Между арестуваните във втората фаза на почналото през 2020 година следствие има българи и румънци, а акцията е в съдействие с Интерпол.

Групата е провела и директни операции на мачове, основно в Румъния и България - посредством директен контакт с футболисти. Организацията е правила измами при залози в " повече от 20 страни ", измежду които също Украйна, Русия и Боливия, изясни още Клаудио Маринели, началник на отдела за битка с прането на пари на Интерпол.

Друга част от активността на незаконната група е било потреблението на супертехника, с цел да бъдат излъгани букмейкърските къщи в Испания. Някои от задържаните са давали против възнаграждение персоналните данни и банковите си сметки, с цел да може организацията да залага през тях на разнообразни онлайн платформи или в букмейкърски къщи, без да притегля внимание, заяви мадридската полиция на конференция.

Въпросните " мулета " били " младежи, на възраст сред 18 и 25 година, най-вече мъже без или с минимални приходи и с другарски връзки с част от незаконната организация ", описа Давид Калвете, отговарящ за контрола на
хазарта в полицията. Той добави, че тези хора са били арестувани още в края на декември, основно в Мадрид и Толедо, само че и в други райони от Испания.

При първата фаза на следствието - предишния септември, бяха арестувани други 22-ма индивида, в това число на двама от водачите на интернационалната мрежа основана в Испания - от румънски и български генезис.

" Те са употребявали големи сателитни антени в домовете си и по този начин са получавали видеострийм от самите терени. Това им е разрешавало да видят какво се случва в действително време - 10-12 секунди преди сигнала от самото ТВ предаване. Този времеви откъслек е бил задоволителен, с цел да създадат избран
залог онлайн преди букмейкърските къщи да съумеят да реагират ", описа още Калвете.

Последно незаконната
хазартна организация е заложила към 2 млн. евро, от които е изкарала чисто 4 млн. евро. Част от тези пари са били арестувани от самите букмейкърски къщи, които са задействали предпазен механизъм при определяне на шашми при залаганията.

Групата интензивно е употребила криптовалути и онлайн портали за заплащания, с което е затруднявала следенето на залозите. Контролирала е общо повече от 1500 акаунта в букмейкърски уеб сайтове.

Иззетите при претърсването предмети включват голям брой компютърно съоръжение, 80 телефонни терминала, две огромни сателитни антени и сигнални приемници, автомобил от висок клас, 5500 евро в брой и 13 000 евро подправени банкноти. Освен това полицията е иззела огромен брой банкови карти и документи на името на трети лица, както и над 200 предплатени SIM карти от разнообразни телефонни компании.

Блокирани са също по този начин 47 банкови сметки, 28 сметки в портали за заплащания и 400 000 евро в криптовалути, написа " Сега ".

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР