Испанската полиция обяви, че е заловила пратка с рекордните за

...
Испанската полиция обяви, че е заловила пратка с рекордните за
Коментари Харесай

Заловиха пратка с рекордните 5,6 тона кокаин

Испанската полиция разгласи, че е заловила пратка с рекордните за последните четири години 5,6 тона кокаин на стойност над 340 милиона евро на пристанището в град Валенсия, съобщи Франс прес.

Служителите на реда са разкрили опиата в резервоар, дошъл от Южна Америка в едно от главните европейски пристанища на Средиземно море, обявиха от министерството на вътрешните работи на Испания.

Залавянето на пратката е резултат от следствие, което е почнало при започване на предходната година по съмнение за трафик на дрога към Европа от незаконна организация под прикритието на импорт на плодове и зеленчуци.

По думите на представител на полицията все още няма арестувани лица и следствието продължава. Властите не прецизираха по кое време е извършена интервенцията и страната, от която е пристигнал контейнерът.

Съобщението за хванатата пратка опиати идва два дни, откакто Европол дружно с управляващите на шест страни, в това число Испания, предприе акция по разбиването на " суперкартел ", контролиращ към една трета от кокаиновия пазар в Европа. От испанската Гражданска армия оповестиха, че при взаимната акция са арестувани 13 души. Въпросният картел е доставял кокаин от Панама към испанските средиземноморски пристанища в Алжезирас, Барселона и Валенсия.

Испания е една от основните входни точки за разпространяване на опиати в Европа поради близостта ѝ до главния експортьор на хашиш Мароко и латиноамериканските страни - производители на кокаин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР