Испанската полиция конфискува 4,5 тона кокаин на борда на товарен

...
Испанската полиция конфискува 4,5 тона кокаин на борда на товарен
Коментари Харесай

Залови 4,5 тона кокаин в кораб, транспортиращ крави край Канарските острови

Испанската полиция конфискува 4,5 тона кокаин на борда на товарен транспортен съд, който е тръгнал от Латинска Америка под флага на африканската страна Того.
Прочетете още
" Орион V " е бил хванат край Канарските острови. Той транспортирал добитък от Латинска Америка до Близкия изток и е бил под наблюдаване повече от две години, оповестява bTV.

Преди това е бил " проверяван и обискиран, само че вътре не са откривани опиати, макар съществуването на задоволително улики ", разясняват от полицията.
 
Кокаинът е открит при взаимна военноморска и въздушна интервенция във вторник. Той е бил прикрит в резервоар, употребен за храна на добитъка. Общата стойност на дрогата е 105 милиона евро.

В интервенцията са били задействани още американската администрация за битка с опиатите (DEA), Морският център за разбор и интервенции за опиати (MAOC-N), управляващите на Того и испанската полиция.
 
Арестувани са 28-те членове на екипажа, които са от девет страни.

В средата на януари в същия регион беше хванат и различен кораб - корабът „ Блум ”, също под флага на Того. На борда му беше намерено и същото количество кокаин.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР